Önéletrajz

Az önéletrajz

Sokan azt gondolják, az önéletrajz egy sablonos forma, ahol felsoroljunk tanulmányainkat és munkahelyeinket. Azonban ez ma már nem elég. Önéletrajzunk az a dokumentum, mellyel eladjuk magunkat potenciális/leendő munkaadónknak. Így nem elég a felsorolás, a munkaadónak tudnia kell, mit nyer velünk, hogyan lehetünk segítségére céljai elérésében.

Az önéletrajz így egyben önmagunk PR-ja is, olyannak kell lennie, hogy meggyőzzük a munkáltatót, mi kellünk neki!

Nincs két egyforma cég és nincs két egyforma HR-es, így garantáltan minden vállalatra beváló recept sincs! Ám abban segíthetünk, hogy egy vonzó és modern önéletrajzzal bejusson az Ön által áhított interjúra és ott bizonyítsa, Ön az, aki megfelelő az állás betöltésére.

Sokan és sokat írnak arról, mitől jó egy önéletrajz és 5 perc alatt kitölthető sablonokat kínálnak. Hiányszakmák esetén ez is beválhat, azonban más szakmák esetén ez nem éri el a kívánt célt, csak egy vagyunk a sok közül, akik szintén letöltötték ezt a formátumot és nem vagyunk más a munkáltató szemében, csak egy újabb azonos sémával kitöltött dokumentum más névvel és más személyi adatokkal.

Szintén sok helyen olvashatjuk, hogy az egyetemeken és más fórumokon is oktatják a profi önéletrajz írás fortélyait, tapasztalatunk szerint mégis kevesen írnak olyan hatékony önéletrajzot, mellyel sikerül a HR-esek maximum 30 másodperces szűrésén “átmennie”. Az önéletrajzok tele vannak irreleváns, haszontalan információkkal, mindezt sokszor strukturálatlan, átláthatatlan formában.

Külföldön már bevett szokás a profi önéletrajzíró szolgáltatás igénylése, mely személyre szabottan segít a felkészülésben és a munkavállalók céljainak elérésében.

Álláskeresés

Tanácsadásunk keretében egy profi önéletrajz írásához adunk gyakorlati tanácsokat személyre szabottan, illetve segítünk abban is, hogyan készüljön fel egy interjúra szakmailag és mentálisan is. Szolgáltatásaink hasznosak akár pályakezdő, akár munkát kereső, akár munkahelyváltáson gondolkodók esetében is.

Nem akarunk senkit sem álltani, hogy egy “csodarecept” segítségével azonnal állást talál. Az álláskeresés idő és energiaigényes, ha a számunkra tényleg testhezálló munkát keressük. Ám meggyőződésünk és tapasztalatunk, hogy tanácsaink olyan hozzáadott értéket képviselnek, melyek hatékonyabban és gyorsabban juttatják hozzá Önt a kívánt munkahelyhez.

Növelje elhelyezkedési esélyeit velünk! Lépjen velünk kapcsolatba!